Napravite Sitemap (mapu) za Blogger pomoću Google Webmaster Tools

Ako ste novi bloger onda treba da budete svesni da postoji  Google Webmaster Tools. Ovo je odličan alat koji obezbeđuje sam Google. Alat je koristan za blogere i webmastere da dobiju blog ili sajt indeks od strane Google-a i takođe pomaže da se poboljša stopa posećenih strana bloga.

Vi samo treba da potvrdite svoje blog vlasništvo u Google alatkama za webmastere, a zatim unesete jednostavan sitemap. Veoma je važno da se unese Blogger sitemap na Google kao SEO koji govori Google o vašem blogu i njegovom sadržaju. Kad god ažurirate svoj blog sa novim tekstovima/postovima, vaša mapa pomaže da se indeks prenese lako u pretraživače.Sledite ove jednostavne korake da unesete svoj Blogspot blog sitemap:

  • Prijavite se na Google Webmaster Tools. 
  • Kliknite na naslov bloga za koji želite da dodate mapu. 
  • Kliknite na dugme Sitemaps kao što je prikazano u nastavku.


Na gornjem desnom uglu stranice, pritisnite Add/Test sitemap dugmeKada kliknete na dugme, pojaviće se prostor za podatke kao što je prikazano na slici ispodDotajte u polje za kod sledeći tekst:

atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500


Pritisnite Submit Sitemap dugme

Čestitam! Završili ste proces unošenja sitemap-a.

Napomena: mapa iznad će raditi samo za 500 postova. Ako imate više od 500 objavljenih poruka u vašem blogu, onda morate da dodate još jednu mapu. Cela procedura je ista, ali morate da dodate ovaj kod:

atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=1000Banner 120x60

0 коментара :

Постави коментар

Očekujemo vas u jednom od najlepših delova Beograda na Senjaku u Istarskoj ulici broj 27

Sadržaj bloga na email:

Delivered by FeedBurner